Familieopstellingen 

Tijdens de begeleiding wordt duidelijk welke plek je inneemt binnen je familie en welke functie(s) je mogelijk vervult voor je familiesysteem. Dit doen we o.a. aan de hand van een vloeropstelling.

Zo wordt je je meer bewust van je eigen rol en de al dan niet disfunctionele patronen waarmee je verweven bent. Om vanuit deze inzichten bewuste keuzes te maken. Om jezelf wanneer wenselijk los te maken van patronen die je vandaag de dag niet meer dienen.
Ook kan je door, het met afstand kijken naar, de rol van anderen beter begrijpen en inzien wat zij proberen te doen voor het systeem. Hierdoor ontstaat er ruimte voor mildheid en liefde.

Individuele begeleidingssessies vinden plaats in Glimmen, Midlaren of Groningen. 

Organisatieopstellingen

Aan de hand van opstelling worden elementen zichtbaar die van invloed zijn op het ingebrachte vraagstuk. Met behulp van floorankers, miniatuur poppetjes of representanten wordt zichtbaar hoe je je tot de ingebrachte personen en of elementen verhoudt. Wat de mate van verbinding is en op welke manier de dynamiek jou be├»nvloed en vice versa.  

-  Intervisie met behulp van opstellingen

Een aangelegenheid om intervisie weer nieuw leven in te blazen? Een nieuwe intervisiegroep opstarten binnen de eigen organisatie?  

Doelstellingen, frequentie en duur en locatie kan bepaald worden tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Gastlessen & Workshops 

De werking van systemen ten aanzien van organisaties en families lenen zich goed voor interactieve bijeenkomsten. Met als doel:

  • Inleiding of verdieping ten aanzien van de theorie 
  • Kennis maken met systemische werkvormen
  • De werking van opstellingen ervaren


Afhankelijk van de vraag kan er in overleg een passend programmma worden ontwikkeld. 
Neem gerust vrijblijvend contact met me op.